LUENNOT JA KURSSIT

Voit myös itse koota ryhmän esoteerisesta alkemiasta (lue:sisäisestä salaisesta puolestasi) kiinnostuneista ystävistäsi tai tuttavistasi järjestämään yhden/kahden päivän tilaisuksia tai vain illaksi keskustelujen, luentojen tai sitten henkilökohtaisten tapaamisten merkeissä.

MITÄ OVAT ALKEMIAHOIDOT?

Alkemiahoidot ovat energioiden muuntumista/muuntamista oman kehosi sisällä, johon hoidettavana osallistut siihen mukaan aktiivisesti. Hoidon aikana tulet tietoiseksi, opit tiedostamaan sisäisiä olotilojasi, näet itsesi sellaisena kuin olet ja sitten itsestäsi riippuu hyväksytkö itsesi sellaisena kuin olet. Todellisen muutoksen aikaansaamiseksi itsesi kannalta olisi hyvä jos hyväksyisit sen minkä itsessäsi näet. Tietoisuus on työväline, joka antaa sinulle uuden käsityksen omasta itsestäsi.  Uudellensyntyminen avaa sielulliset kehitysmahdollisuutesi juuri tässä hetkessä tapahtuvan oman elämän tiedostamisen ja sitä kautta henkinen  muodonmuutos on mahdollista.
 

ONKO ELÄMÄMME VAIN UNTA?

Niin kauan kuin ihminen nukkuu sikeästi ja uneksii olevansa valveilla, hän ei voi nähdä olevansa unessa. Nukumme silmät auki, pystyasennossa ja kuvittelemme olevamme hereillä. Psykologisesti nukkuvan ihmisen maailmassa unet sekoittuvat todellisuuteen. Esoteerinen alkemia on; "Ihmisen on synnyttävä uudesti (tässä elämässä), ennenkuin hän voi astua sisälle Korkeampaan energioiden valtakuntaan. Ihmisen pitää syntyä, mutta syntyäkseen on hänen ensin kuoltava; hänen pitää kuolla, ja voidakseen kuolla on hänen ensin herättävä." Kuoleminen tarkoittaa kuolemista niille vanhoille tavoille ja tottumuksille, jotka ovat heitelleet ihmistä hallitsemattomasti  elämässä ja tehneet hänestä uhrin.

 

Tietoinen läsnäolo avaa mahdollisuuden omien asenteiden, mielikuvien, roolien ja koko menneisyyden muuntamiseen ja työstämiseen oman kehomme sisällä ja ottamaan vastuun sinne keräytyneistä energioista (lue; turhasta roinasta). Kun ryhdymme tutkimaan ja opiskelemaan tietoista läsnäoloa alamme tiedostaa ajatuksiamme ja tunteitamme yhä enemmän ja syvemmin samalla tulemme tietoiseksi sisäisestä puolestamme.Tietoinen läsnäolo osoittaa ja antaa meille työvälineet, jotka mahdollistavat henkisen trasformaation eli sisäisen muodonmuutoksen. Uudelleensyntyminen tarkoittaa; "Meidän on mahdollista syntyä henkisesti uudelleen, mutta syntyäksemme meidän täytyy ensin kuolla vanhalle, ja voidaksemme kuolla on meidän ensin HERÄTTÄVÄ ELÄMÄNUNESTA". Tämä tarkoittaa sitä, että itseensä paluun tie edellyttää itsensä tynjentämistä. Kun olemme oppineet olemaan itsemme kanssa tietoisesti läsnä, voimme havaita, nähdä kaikki kokemuksemme yksityiskohtia myöten sellaisina kuin ne esiintyvät meille juuri tällä hetkellä yrittämättä vaikuttaa niihin, arvostella, muuttaa tai tuomita niitä.
Esoteerisessa, tietoisen läsnäolon opetuksissa, meitä kehoitetaan havainnoimaan, tarkkailemaan itseämme jos haluamme saada muutoksen elämäämme. Oikein suoritettuna itsetarkkailu, johtaa sisäisiin muutoksiin ja osoittaa meille sen tosiasian, että jotain on väärin meidän sisäisessä olemuksessa ja toiminnoissa niiden ns. normaalissa tilassa. Tietoinen läsnäolo paljastaa ja sen avulla ihminen oivaltaa, että se johtuu juuri VALVEILLA NUKKUMISESTA ja siitä että hän elää ja työskentelee vain pienessä osassa itseään. Juuri tästä syystä hänen mahdollisuutensa elämässä eivät toteudu vaan ne jäävät käyttämättä. Ihminen tuntee, ettei hän saa elämästä irti kaikkea sitä, mitä se voisi antaa ja että hän epäonnistuu, mikä johtuu hänen sisäisen olemuksensa, vastaanottokoneistonsa, toiminnallisista puutteista.
Tietoisen läsnäolon ja esoteerisen psykologian eräs tärkeimpiä opetuksia on tehdä selvä ero, persoonallisuuden, siis ulkoisen olemuksen  ja perusolemuksen eli sisäisen lapsen välille. Sellaisena kuin me tavallisesti koemme itsemme, me tunnemme itsemme ainoastaan persoonallisuutena, ulkoisena kuorena tai naamiona, ulkoapäin opittuna, emmekä todellisena itsenämme. Syvempi itsemme pysyykin meille tuntemattomana koko elämämme ajan, ellemme opi tuntemaan sen olemassaoloa tietoisen läsnäolon ja esoteerisesten harjoitusten opiskelulla.
Periaatteessa kaikki ongelmamme ihmissuhteissamme johtuvat sisäisen yhteyden puuttumisesta. Emme voi saada yhteyttä muihin ja rakastaa muita ennenkuin olemme saaneet yhteyden itseemme. Mitä enemmän aikaa käytät siihen, että aikuisena huomioit ja tutustut sisäiseen olemukseesi ja harjoittelet pitämään ja arvostamaan häntä, sitä enemmän alat pitää omasta seurastasi. Kun pidät enemmän omasta seurastasi kuin kenekään muun, huomaat olevasi riippumaton. Jos taas muiden seura on sinulle tärkempää kuin itsesi seura, merkitsee se sitä,että arvostat toisia enemmän ja tahdot saada heiltä jotain sellaista mitä sinulta itseltäsi puuttuu. Yhteyden puutteesta sisimpääsi teet itsestäsi uhrin.
Voi tuntua yllättävältä, että harjoittaessamme "uuden eli valokehon" valmistamista, kehittämistä käytännössä, voimme usein huomata olevamme onnellinen silloinkin, kun kaikki näyttää menevät väärin. On kuitenkin olemassa sanonta, että mitä tapahtuu elämässä on vain keino eikä päämäärä. "Sisäisen valokehon" muodostamisessa voimme toimia niin ettemme olisi liikaa sidoksissa päämääriin ja että voisimme harjoittaa kaikessa toiminnassamme tietoista läsnäoloa eli samaistumattomuutta ja että oppisimme "muistamaan itsemme". Alituinen laskelmointi niiden vaatimusten varassa, mitä teemme itsellemme ei voi olla sisäisen mielenrauhan lähde.Mikäli aina ajattelet, että asiat eivät ole niin kuin sinä toivoisit niiden olevan, johtaa se väistämättä jatkuvaan negatiivisuuden ja sisäisen onnettomuuden tilaan.
Hyvä itsetunto on tietoinen valinta. Kun vietät riittävästi aikaa itsesi kanssa ja tutustumalla sisäiseen perusolemukseesi/lapseesi ja oppimalla häneltä, tulet viimein tuntemaan ja näkemään itsesi niin, että sinusta on hyvä olla itsesi seurassa. Hyvä itsetunto tarkoittaa tätä. Kun tietoisen läsnäolon tilassa emme enää aiheuta tuskaa ja häpeää itsellemme emmekä muille, vaan hyväksymme sisäisen olentomme ja rakastamme häntä pyyteettömästi, niin kovuus, jonka uskoimme aikaisemmin tarvitsevamme suojaamaan meitä, muuttuu hiljaiseksi voimaksi ja myötätunnoksi niin itseä kuin muitakin kohtaan. Hyvän itsetunnon rakentaminen on sisäisen suojan perusta.