CHAKRAT JA KIVET

JALOKIVITERAPIAN PERUSAJATUS

Ikivanhojen kansanperinteiden mukaan kivillä ja kiteillä on psyykkistä energiaa, joka kanavoituna ihmiseen laajentaa henkistä tietoisuutta ja vahvistaa mieltä ja kehoa. Menneisyydessä jalokiviä käytettiin lääkkeinä ja onnea tuovina amuletteina. Jalokivien energiat kuitenkin muuttuvat ja kehittyvät aikojen kuluessa, ne ovat evoluution lakien alaisia kuten me ihmisetkin. Nykyaikana jalokivien tehtävä on toinen kuin esim. antiikin Kreikassa. Ne eivät sisällä merkillisiä taikavoimia, vaan ovat tietoisen mielen apuvälineitä, jotka auttavat meitä moninkertaistamaan oman mielemme ja kehomme parantavat voimavarat. Elämme maailmassa, jossa elämänvoiman virtaus ei ole enää itsestäänselvyys. Ekologinen epätasapaino murtaa luonnon elämänvoimaa ja uhkaa myös ihmisen energiaolemuksen terveyttä. Jalokivet ovat yksi keino lisätä olemukseemme parantavaa elämänvoimaa. Jos opimme keskittämään mielemme ja käyttämään ajatustemme voimaa yhdessä kivien kanssa, ne auttavat meitä puhdistamaan mielemme ja sydämemme, ja kasvamaan kohti täydempää ihmisyyttä. Kivien ja kiteiden valinta on intuitioon perustuvaa toimintaa; sanotaan että kivi valitsee kantajansa, kiven ja sinun energiat vetävät toisiaan puoleensa magneetin lailla. Kivien parantamisen lähtökohta on, että ihmisen jokainen solu värähtelee omalla taajuudellaan. Kun näissä luonnollisissa taajuuksissa ilmenee häiriöitä, elimistö ei tunnu olevan kunnossa. Kivien värähtely tapahtuu luonnon omalla parantavalla taajuudella, jonka käynnistää henkinen energia. Sinun oman voimakkaan tahdon käynnistämänä tämä parantava energia välittyy kiteen kautta lähteestä, jota usein sanotaan universaaliksi elämänvoimaksi.Tämä parannusvoima on elvyttävä, tasapainottava ja rauhoittava, ja sitä vahvistaa luonnon kiteiden ainutlaatuinen molekyylirakenne. Universaalin elämänvoiman avulla elimistön värähtelytaajuudet palautuvat hyvälle ja terveelle tasolle.

 
 
JALOKIVET JA ENERGIAKESKUKSET
 
7. KRUUNUCHAKRA - SASASRARA
SIJAINTI; Päälaella.
VÄRI; VIOILETTI, VALKOINEN JA KULLANVÄRINEN. Värit avaavat ja laajentavat päälakikeskusta. Violetti väri saa sielun ja hengen värähtelemään ja avaa ne uusille kosmisille ulottuvuuksille. Valkoisessa yhtyvät spektrin kaikki värit, joka avaa sielun  kosmiselle valolle ja yhdistää elämän eri tasot korkeammaksi kokonaisuudeksi ja syvemmäksi ymmärrykseksi.
ELEMENTTI; Ajatus/tahto.
VAIKUTUS; Isot aivot, pääkallo.
RAUHASET JA ELIMET; Käpyrauhanen, (epifyysi), keskushermosto,, oikea silmä.
HORMONI; Serotonii, (enteramiini, melatoniini).
AROMATERAPIA; Lootus, olibanum.
JALOKIVET JA MINERAALIT; VUORIKIDE,, AMETISTI, SELENIITTI, SELESTIITTI, FLUORIITTI, SUGILIITTI, TIMANTTI, ALEXANRIITTI.
Ametistissa yhdistyvät toiminnan  punainen ja hiljaisuuden, vastaanottamisen avaruuden sininen, jotka yhdessä muodostavat uuden voiman. Ametisti luovuttaa kantajalleen rauhaa, hajottaa epäharmonisuutta ja pelkoa. Ametisti kehottaa kantajaansa uskomaan ja antautumaan maailmankaikkeuden voimille. Edistää mietiskelyä ja inspiraatiota sekä yhdistää hengen kosmiseen maailmaan. Vuorikide  yhdistää sekä ulkoisen että sisäisen maailman. Vuorikide selkeyttää sielua ja henkeä ja kirkastaa sisänäköä.
HARMONINEN TOIMINTA; Universaalinen ykseys, suoran sisäisen näkemyksen tuoma korkein ymmärrys, tajunnan-, tietoisuuden laajentuminen, toisen todellisuuden tiedostaminen, inspiraatio, idealismi, pyyteetön palveleminen.
 
EPÄHARMONINEN TOIMINTA; Inspiraation-, palvelemishalun puute, masentuneisuus, sekavuus, vieraantuminen, vanhuuden heikkous, aivotoiminnan vajavuus.
 
tilaa chakrakivet.
 
 
 
6. OTSACHAKRA - AJNA
 
SIJAINTI; Kulmakarvojen välissä.
 
VÄRI; Indigon sininen, keltainen, violetti. Syvä indigonsininen väri kirkastaa ja avaa otsachakraa sekä antaa mielelle syvyyttä, selkeyttä ja sisäistä rauhaa. Väri auttaa havaitsemaan hienompia energiatasoja ja parantaa, vahvistaa aisteja.
 
ELEMENTTI; Valo.
 
VAIKUTUS; Pikkuaivot, hermosto, silmät, korvat, nenä-, ontelot, osaotsaa, kasvot.
 
RAUHASET JA ELIMET; Aivolisäke (hypofyysi), vasen silmä.
 
HORMONI; Vasopressiini, (antidiureettinen hormoni), pituitriini.
 
ARMOMATERAPIA; Minttu, jasmiini.
 
JALOKIVET JA MINERAALIT; LAPIS LAZULI, KALKOPYRIITTI, AZURIITTI, VUORIKIDE, SODALIITTI, SAFIIRI, SININEN TURMALIINI.
Tämän keskuksen jalokivet edistävät  turvallisuuden tunnetta - läsnäoloa ja avaavat sielusi näkemään että olet ikuisuusolento. Huomiosi keskittyy enemmän sisäänpäin ja näet itsessäsi kätketyt mahdollisuudet. Jalokivet välittävät myös elämän ihmeiden ja kosmisen maailman syvää iloa.
 
HARMONINEN TOIMINTA; Sisäisen aistin kehittyminen, kyky ymmärtää asioiden molemmat puolet, tahdon heijastuminen, intuitio, selvänäkö, -kuulo, ilmestys.
 
EPÄHARMONINEN TOIMINTA; Keskittymiskyvyn puute, pään, järjen, älyn painottaminen, häikäilemättömyys, päänsärky, silmäsairauksia, painajaisunia, terve yhteys maahan heikentynyt tai puuttuu.
 
tilaa chakrakivet.
 
 

 

5. KURKKUCHAKRA - VISHUDDA.
 
SIJAINTI; Kurkun alue.
 
VÄRI; Selkeä kirkas sininen, joka antaa rauhaa ja avaruutta ja innostaa sinut henkisiin asioihin. Edistää myös yhteydenpitoasi oman sisäisen minäsi kanssa ja tuo valoa, selkeyttä sekä auttaa sieluasi toimimaan äärettömän laajana peilinä. 
 
ELEMENTTI; Eetteri/akasha.
 
AISTI; Kuulo.
 
VAIKUTUS; Puhe, ääni, kanssakäyminen, värähtely.
 
RAUHASET JA ELIMET; Kilpirauhanen, lisäkilpirauhanen, keuhkojen ja ruokatorven alue, äänielimet, niska, nielu, leuka,-pielet.
 
HORMONI; Tyroksiini, (trijodityroksiini).
 
AROMATERAPIA; Salvia, eukalyptus.
 
JALOKIVET JA MINERAALIT; TURKOOSI, VUORIKIDE, SODALIITTI, LAPIS LAZULI, AKVAMARIINI, KALSEDONI, AMATSONIITTI, CELESTIINI, SININEN TOPAASI, KRYSOKOLLA.
Tämän keskuksen jalokivet edistävät yhteydenpitoa sisäiseen minääsi ja tuo elämääsi selkeyttä, avaruutta ja ilmaisemaan sisäistä tietoasi luovalla tavalla. Jalokivet, joissa yhdistyy taivaan sini ja maan vihreys, auttaa sinua ilmaisemaan henkisiä ajatuksia, tuntemuksia. Uskallat ilmaista tunteesi toiselle.
 
HARMONINEN TOIMINTA; Kyky päästä olemassaolon hienoimmille tasoille, kommunikointi, luova itseilmaisu puheessa, totuus, tieto, viisaus, rehellisyys, oma tila.
 
EPÄHARMONINEN TOIMINTA; Vaikeuksia tulla toimeen muiden kanssa, tarpeettoman tiedon hankkiminen, tietämättömyys, harkintakyvyn puute, masennus, kilpirauhashäiriöitä.
 
tilaa chakrakivet.
 
 
 
4. SYDÄNCHAKRA - ANAHATA
 
SIJAINTI;  Rinnan keskiosa.
 
VÄRI;  Vihreä tai roosan punainen.
 
ELEMENTTI;  Ilma.
 
VAIKUTUS;  Chakrajärjestelmän keskus, kolme alinta fyysis-emotionaalista ja kolme ylintä hengellis-spirituaalista keskusta yhdistyvät ja antavat keholle bioenergiaa/praanaa, luja elämänusko, verenkiertojärjestelmä.
 
RAUHASET JA ELIMET;  Kateenkorva, kilpirauhanen, sydän keuhkot, veri, iho, kädet, selän yläosa.
 
HORMONI;  Thymohormoni.
 
AROMATERAPIA;  Ruusupuu.
 
JALOKIVET JA MINERAALIT;  RUUSUKVARTSI, VUORIKIDE, AVENTURIINI, MALAKIITTI, JADE, SMARAGDI, KUNZIITTI, KYSOPRAASI.
Tämän keskuksen jalokivet kehottavat kantajaansa kääntämään huomion sisäänpäin ja muistamaan oman itsensä. Myötätunto omaa itseä kohtaan avaa sydän keskuksen ja rakkauden kanavat.
 
HARMONINEN TOIMINTA;  Rakastavien ominaisuuksien kehittyminen, myötätunto, tilan antaminen toiselle, anteeksi antaminen, suvaitsevaisuus, jakaminen, epäitsekkyys, tyytyväisyys.
 
EPÄHARMONINEN TOIMINTA;  Rakkauden tukahduttaminen, tunne-elämän epävakaisuus, läheisriippuvuutta, omaan vahvuuteen sairastunut, sydänsurut, verenkiertohäiriöt.
 
tilaa chakrakivet.
 
 

 

3. VATSAKESKUS - SOLAR PLEXUS
 
SIJAINTI; Noin 4-5 cm navan yläpuolella.
 
VÄRI;    Keltaisesta kullankeltaiseen.

 
ELEMENTTI;  Tuli.
 
AISTI;  Näkö.
 
VAIKUTUS;   Antaa elinvoimaa sympaattiselle hermostolle, ruuansulatusjärjestelmään, aineenvaihduntaan, tunne-elämään.
 
RAUHASET JA ELIMET;   Haima, maksa, sappirakko, vatsa, hermojärjestelmä, lihakset.
 
HORMONI;  Insuliini (sappineste)
 
AROMATERAPIA;  Laventeli, rosmariini, bergamotti.
 
JALOKIVET JA MINERAALIT;  SITRIINI, VUORIKIDE, TIIKERINSILMÄ, MERIPIHKA, KULTATOPAASI, KULTA.
Tämän keskuksen jalokivet kehottavat kantajaansa keskittämään huomion sisäänpäin ja arvostamaan omaa itseänsä. Itsensä hyväksyminen, arvostaminen käy myötätunnon kautta. Esim. ruusukvartsi, tiikerinsilmä ovat hyviä jalokiviä  itsensä arvostamisessa.
 
HARMONINEN TOIMINTA;  Hyväksyä kaikki tunteensa, ottaa vastuu omista tunteistaan ja elämänkokemuksensa ja nähdä ne oikeassa valossa, kaikki alkaa omasta itsestä, itsetunto, muuntautumiskyky, iättömyys, voima ja täyttymys , oma tila.
 
EPÄHARMONINEN TOIMINTA;  Alttius liiallisille vaikutusille, itsensä unohtaminen, ylimitoitettu kunnianhimo, suuttumus, pelko, viha, ruuansulatus-, ja suolistohäiriöt.
 
tilaa chakrakivet.
 
 

 

2. SAKRAALICHAKRA  - SVADHISHANA
 
SIJAINTI;  Häpykarvoituksen yläpuolella.
 
VÄRI;  Oranssi on väri, joka aktivoi tätä keskusta ja luovuttaa sille uudistavaa, vapauttavaa energiaa ja auttaa luopumaan vanhoista tunnemuoteista. Ayurvedassa oranssi on veden sisäinen väri.
 
ELEMENTTI;  Vesi.
 
AISTI;  Maku.
 
VAIKUTUS;  Hedelmällinen lisääntyminen, ruuan yhteyttäminen, ruumillinen voima, seksuaalisuus.
 
RAUHASET JA ELIMET;  Sukusolurauhaset, kivekset, eturauhanen, munasarjat, virtsarakko, kohtu. Rauhasten toiminta-alueeseen kuuluu myös miehen ja naisen sukupuolisuuden rakentuminen ja naisen kuukautiskierron säätely.
 
HORMONI;  Estrogeeni, testosteroni.
 
AROMATERAPIA;  Ylang-ylang.
 
JALOKIVET JA MINERAALIT;  KARNEOLI, MERIPIHKA, KULTATOPAASI, KUUKIVI, KORALLI, KELTAKALSIITTI, TIIKERINSILMÄ, VUORIKIDE, SITRIINI, MAGNESIUM, NIKKELI, RAUTA, SELEENI, SINKKI.
Tämän keskuksen jalokivet yhdistävät sinut maan luovaan kauneuteen ja voimaan sekä auttavat sinua vahvistamaan keskittymiskykyäsi. Esim. karneoli saa elämän voimat virtaamaan sisälläsi ja edistää  ilmaisuvoimakykyäsi. Kuukivi rikastaa tunteiden sisäisen kirjon ja yhdistää sinut herkkyyteen ja vastaanottamiseen. Kehollisella tasolla kuukivi auttaa naisten hormonitoiminnasta. 
 
HARMONINEN TOIMINTA;  Alkuperäiset tunteet, osata lapsen lailla ihmetellä, hämmästellä - kysellä aidosti elemää, heittäytyä elämän virtaan, aistillisuus, luovuus, erotiikka, antaminen ja vastaanottaminen, avautuminen.
 
EPÄHARMONINEN TOIMINTA;  Kohtuuttomuus ruuan suhteen, seksuaalisuuden huumeena käyttäminen, sekavuus, tarkoituksettomuus, mustasukkaisuus, kateus, virtsaamisvaivat.
 
tilaa chakrakivet.
 
 

 

1. JUURICHAKRA  -  MULADHARA
 
SIJAINTI;  Peräaukon ja sukuelinten välissä.
 
VÄRI;  Tulipunainen.
 
ELEMENTTI;  Maa.
 
AISTI;  Haju.
 
VAIKUTUS;  Antaa fyysiselle keholle vitaalisuutta/elinvoimaa, olemassaolon ruumiillinen tahto, vaistot, itsesuojelu, seksuaalisuus, eloonjääminen.
 
RAUHASET JA ELIMET;  Lisämunuaiset, selkärangan alue, luusto, eturauhanen, paksusuoli, veri, solunmuodostus, jalat yleensä kaikki kova.
 
HORMONI;  Adrenaliini, noradrenaliini.
 
AROMATERAPIA;  Seetripuu, neilikka.
 
JALOKIVET JA MINERAALIT;  GRANAATTI, KARNEOLI, HEMATIITTI, OBSIDIAANI, PUNAINEN JASPIS, RUBIINI, SAVUKVARTSI, AKAATTI, VUORIKIDE. TIIKERINSILMÄ.
Tämän keskuksen jalokivet antavat sinulle lujuutta ja tyyneyttä. Jalokivet lisäävät itseluottamusta, vahvistavat heikkoa kehoa ja edistävät turvallisuuden tunnetta. Voit valita minkä tahansa tämän keskuksen jalokivistä intuitiivisesti kun haluat elämääsi rauhaa, lujuutta pysyvyyttä.
 
METALLIT;  Kupari, rauta, sinkki, titaani.
 
HARMONINEN TOIMINTA;  Syvä yhteys maahan ja luontokappaleisiin, todellinen olemassaolo, tuntea olevansa elämän luonnollisessa kiertokulussa, pysyvyys, toteuttamisvoima.
 
EPÄHARMONINEN TOIMINTA;  Vain omien tarpeiden tyydyttäminen, itsekeskeisyys, epävarmuus, julmuus, ahneus, himo, sisäänpäinkääntyneisyys.
 
tilaa chakrakivet.
 
 
 

VUORIKIDE

Vuorikide on kivien kuningas, joka on kymmenien tuhansien vuosien ajan ollut varhaisten Atlantis-aikaisten shamaanien, poppamiesten kuin myös nykyaikaisten kansanparantajien suosima kivi. Vuorikidettä on käytetty ja käytetään yhä parantavissa rituaaleissa. Meksikolaiset ja intiaanit pitivät vuorikidettä henkien asuinsijana ja hautasivat sen vainajan mukana, jotta vuorikide auttaisi matkaajan sielua takaisin Hengen Valoon.

 

Käytännön elämässä vuorikiteellä on hyvin monia käyttötapoja:
-sähkösaasteen lieventämiseksi esim. ihminen-tietokone välillä
-maasäteilyn muuntamiseksi tai ohjaamiseksi muualle
-veden energisoiminen
-sairauksien ohjaaminen vuorikiteeseen
-chakrojen ja aurakenttien puhdistaminen
-auran tasapainotus ja siihen valon lisääminen; aurassa heijastuu kaikki ajatuksemme ja tunteemme
-meditaatiossa mukana
-vuorikide heijastaa ja kanavoi valkoista valoa, joka sisältää kaikkien värien aaltopituudet
-auttaa tietoisuuden kohoamista ja puhdistumista
-kiven energialla on kehityksen kannalta päämäärä: yhdistyminen Valoon ja Jumalalliseen alkulähteeseen
KVARTSIKIDE, jossa on kuusi sivua ja terävä kärki toisessa päässä (heksagoninen pyramidi), kuvaa ihmisen energiakehon rakennetta, kuutta energiakeskusta (chakrat), jotka yhdistyvät ylhäällä seitsemännessä kruunukeskuksessa, jonka kautta valoenergia voi virrata kehoon = kokonaisvaltainen kehon puhdistus, tasapainotus ja valolla lataaminen.

 

 

 

AMETISTI
Kivi rauhoittaa ja tasapainottaa sielullisia ja henkisiä ongelmia. Sielun kivi, joka hiljentää ajatukset ja avaa ovet hengen maailmaan. Vaikuttaa henkisten ja psyykkisten kykyjen kehittymiseen; hyvä meditaatiokivi. Välittää auraan violettia väriä, jolla on puhdistava ja parantava vaikutus; violetti kuvaa ihmisen henkisiä mahdollisuuksia ja auttaa luopumaan kaikesta vanhasta. Kivi laukaisee muutoksen pelkoa ja kehoittaa suhtautumaan luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Puhdistaa ympäristöstä kielteisiä ja raskaita energioita. Rauhoittaa ylirasittuneita, stressaavia ja kiireisiä ihmisiä. Lievittää päänsärkyä ja antaa rauhallisen unen. Intuition ja henkisen kasvun kivi. Kruunuchakra

 

 

RUUSUKVARTSI

Rakkauden ja myötätunnon kivi. Lievittää sydänsuruja ja lisää myönteisiä tunteita omaa itseään kohtaan. Sydänkeskuksen peruskivi, joka säteilee rakkautta koko kehoon. Auttaa purkamaan tunneperäistä stressiä ja jännittyneisyyttä ja opettaa, että todellinen itseluottamus syntyy vain itsensä hyväksymisestä. Kivi avaa tunnekeskuksen lempeästi ja ohjelmoi sydämen kunnioittamaan ja rakastamaan omaa itseä. Auttaa vapautumaan syyllisyydentunnoista, jotka lukitsevat ihmisen itseensä, piiloon kuoren sisälle. Kivi opettaa sydämelle rauhoittumista ja anteeksiantamista, ja auttaa luomaan myönteisen elämänasenteen positiivisuuden ja rakkauden voimalla. Kivi sopii ihmisille, jotka etsivät jatkuvasti rakkautta ja hyväksyntää itsensä ulkopuolelta, mutta eivät muista rakastaa ja hoivata itseään. Kivi auttaa ymmärtämään ja kuuntelemaan paremmin omia tunne-elämän toiveita ja tarpeita. Se lisää elämäniloa, parantaa hedelmällisyyttä, lievittää mustasukkaisuutta ja lisää kykyä antaa anteeksi - se avaa siis sydämesi. Kivi sopii herkän energiansa vuoksi myös lapsille, jotka kaipaavat rauhoittumista ja myönteistä yhteyttä tunteisiinsa. Sydänchakra.

 

 

HEMATIITTI eli verikivi

Kivi suojaa verenvuodolta ja poistaa kipuja. Se auttaa lihas-, nivel- ja aineenvaihdunnan ongelmissa. Antaa rohkeutta, tahdonvoimaa ja lisää keskittymiskykyä, auttaa erottamaan olennaisen epäoleellisesta. Lisää optimismia; kun jalat ovat maassa maadoittuneena eli jalkapohjat Äiti Maata vasten, tulee elämän asiat hoidettua kunnolla, koska olet silloin vahvemmin yhteydessä omaan itseesi. Kivi auttaa ylempien energiakeskusten kautta virtaavaa valoa ja energiaa sitoutumaan kehoon. Kivi heijastaa ympäristöstä tulevan kielteisen energian takaisin ja estää sen pääsyn ihmisen auraan. Kiveä käytetään rakentamaan pysyvä suoja auran ympärille. Juurichakra.

 

 

TURKOOSI

Suojeleva ja onnea tuottava kivi. Vetää itseensä negatiivista energiaa ja suojelee onnettomuuksilta. Intiaanit pitivät turkoosia Maa-äidin sydämenä, joka antoi kyvyn ymmärtää kivien, kasvien ja eläinten elämää ja energioita; kivi kuvasi kaikkeuteen johtavaa siltaa, jota pitkin sielu palaa Suuren Hengen luo. Mielen alueella kivi vaikuttaa laajentavasti; se inspiroi tutustumaan uuteen, tekemään muutoksia elämään ja toteuttamaan itseään luovasti. Kivi on tärkeä etenkin puhetyöläisille, koska se vaikuttaa kurkun alueelle saaden äänen tulevamaan kirkkaan selkeästi ja ihminen saa sanottua ne sanat ja asiat kulloisessakin tilanteessa mitkä pitääkin. Kiven avulla ihminen pystyy puolustamaan itseään vahvemmin suusanallisesti, joten kukaan ei tule "kävelemään ylitsesi" kun käytät turkoosia. Jos ympärilläsi on sinun elämääsi negatiivisesti puuttuvia ihmisiä jotka yrittävät määräillä sinua, kivi auttaa sinua asettamaan ympärillesi terveet rajat ja osoittaa muille oman reviirisi; opettaa sanomaan tarvittaessa: "EI". Mietiskelijöitä se auttaa kuulemaan mielen sisäisen hiljaisuuden ja avaamaan portin viisauden lähteelle. Kurkun alueen fyysisistä oireista ja sairauksista kärsiville kivi tuo helpotusta ja parannusta. Kurkkuchakra.

 

 

AKAATTI

Kivi aktivoi kehon toimintaa ja vahvistaa sydäntä. Kipuja poistava vaikutus, parantaa särkytiloja. Suojeleva ja rohkeutta antava kivi. Tasapainottaa tunteita ja rauhoittaa levottomuutta. Antaa tukea vaikeissa elämäntilanteissa. Puhdistaa ja lataa muita kiviä; aseta toinen kivi akaattilevyn päälle. Akaatti esiintyy luonnossa ruskeana ja harmaana, mutta värjätään yleisesti: pinkki, violetti, vihreä, sininen. Chakrojen kanssa työskentelyssä kiven väri määrää hoidettavan ja vaikuttavan kohdan. Ruskea ja harmaa = juurichakra. Pinkki ja vihreä = sydänchakra. Violetti = kruunuchakra. Sininen, eri sävyt = otsa- ja kurkkuchakra.

 

 

TIIKERINSILMÄ

Energioiltaan lämmittävä ja pehmeä. Auttaa rentoutumaan ja valmistautumaan uuteen kasvuun ja muutokseen. Kiven energia liikehtii hitaasti, mutta liikkeelle lähtiessään se sisältää suuren massiivisen voiman. Kivi tasapainottaa ja maadoittaa tunteita, parantaa itsepäisyyttä ja auttaa pääsemään yhteyteen oman voiman kanssa. Se tuo tahdonvoimaa ja rohkeutta ja opettaa oikeaa voiman käyttöä. Kivessä heijastuvat valo ja varjo muistuttavat, että pimeys ja valo ovat saman voiman kääntöpuolet ja niiden hallinta saavutetaan terästyneen sisäisen näkemyksen avulla. Vaikuttaa suotuisasti ruoansulatukseen sekä pernan ja suoliston toimintaan. Se tasapainottaa vastakohtia sekä miehisiä ja naisellisia energioita. Kivessä itsessään yhdistyy auringon hehkuvan kuuma kultainen valo tummanruskeaan vastaanottavaan maan energiaan. Kivi sopii ihmiselle, joka etsii omaa voimaansa ja haluaa ankkuroitua paremmin todellisuuteen. Se on sopiva heikon itseluottamuksen aikoina tai kun usko omiin mahdollisuuksiin horjuu. Se terävöittää ajatukset ja antaa käytännöllisyyttä ja auttaa sosiaalisessa elämässä. Solar plexus-chakra.

 

 

GRANAATTI

Antaa rohkeutta, aloitekykyä ja elinvoimaa. Aktivoi seksuaalista energiaa; lisää kantajansa säteilyvoimaa ja itseluottamusta. Suojeleva kivi, joka vahvistaa sydäntä ja verenkiertoa, auttaa myös tulehduksissa. Kiven energia aktivoi kantajansa omat voimavarat. Se auttaa liian nopeatahtista ihmistä rauhoittumaan enemmän nykyhetkeen, keskittymään seuraavaan askeleeseen ja saavuttamaan päämääränsä. Esoteerisesti se edustaa pyhää jumalkipinää, kundaliinitulta, joka antaa keholle elämänvoiman. Kivi auttaa juurtumaan elämään paremmin ja iloisemaan kodista. Se tuo myönteisyyttä ja lisää itsensä arvostamista. Mustat granaatit parantavat ihmisen peruspelkoja ja lisäävät ymmärrystä. Juurichakra / sakraalichakra.

 

 

JASPIS

Kivi auttaa energiaa virtaamaan kehossa tasaisemmin ja avaa tukoksia, jotka ilmenevät lihasjäykkyytenä ja kramppeina; kun jännitymme kehon luonnollinen energiavirtaus estyy ja joudumme ponnistelemaan ja kuluttamaan liikaa voimiamme. Kivi edustaa maan elementtiä ja avaa kehon vastaanottamaan maan voiman; energiavirtaukset tasapainottuu ja keho palaa lepotilaan. Kivi kuvaa hidasta ja vakaata eteenpäinmenoa, sen levollinen energia auttaa viemään asioita päätökseen ja keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Kivi sopii henkilölle, joka kaipaa omaa tilaa elämässään ja haluaa seisoa tukevasti maan pinnalla. Juurichakra.

 

 

KARNEOLI

Kivi on aina yhdistetty seksuaalisuuteen; sitä on käytetty parantamaan impotenssia ja hedelmättömyyttä. Se lisää sosiaalisuutta ja kehottaa iloitsemaan omasta kehosta ja elämän kauneudesta. Se lievittää myös vihaa ja kiihkeitä tunteita.
Egyptissä karneoli kuvasi Isis-jumalattaren verenpisaraa, jumalallisen äidin elinvoimaa, joka hallitsee syntymää ja kuolemaa.
Karneoli on hyvin sensuelli kivi, joka herättää seksuaalisen halun ja opettaa ymmärtämään maanpäällisen elämän iloja. Se sopii ihmiselle, jonka on vaikeaa ilmaista seksuaalisia toiveitaan.
Kivi tuo optimismia, kestävyyttä ja suvaitsevaisuutta. Lämmittävä kivi, joka on yhteydessä Äiti Maahan. Maan lämpö säteilee karneolista kehoon ja poistaa levottomuuden tunnetta. Kivi kehottaa meitä hyväksymään itsemme sellaisina kuin olemme. Kivellä on uskottu olevan verta puhdistavia ominaisuuksia; se aktivoi seksuaalikeskusta ja voi helpottaa kuukautiskipuja ja tasapainottaa hormonikiertoa. Kivi on sopiva ihmiselle, joka kaipaa keskittymistä ja yhteyttä omaan itseensä ja kehoonsa. Se parantaa itseluottamusta ja auttaa tuomaan esiin sielun sisäisiä lahjoja ja kykyjä. Kiveä käytetään myös lisäämään tietoisuutta menneistä elämistä. Vahvistaa perhesiteitä ja helpottaa perheeseen kohdistuvien velvollisuuksien täyttämistä. Se juurruttaa myös yksineläjiä ja antaa rohkeutta luottaa omaan sisäiseen ääneen. Sakraalichakra.

 

 

RUBIINI-FUKSIITTI

Rubiini antaa voimaa, poistaa pelkotiloja ja vahvistaa henkisiä kykyjä. Se valaisee ja puhdistaa energiakenttää siihen kerääntyneistä pimeistä ja raskaista energioista, auttaa heräämään elämänunesta. Rubiini antaa potkua ja energiaa mennä eteenpäin ja tätä kiveä mukana kantaessasi saat paljon enemmän aikaan voiman lisääntyessä. Rubiini maadoittaa ja rauhoittaa sinua katsomaan mikä elämässä on tärkeintä; turhat suorittamiset jää pois. Se vahvistaa sydäntä ja auttaa kehon elämänvoimaa muuttumaan luovuudeksi. Rubiini on myös avio-onnen suojelija, sillä se tuo hellyyttä, lisää rakkauden voimaa ja jalostaa intohimon. Rubiini auttaa rakastamaan epäitsekkäästi ja se opettaa täydellistä tietoisuutta tunnekehosta.
 Fuksiitin vihreän värin voima liittyy sydämeen ja sydämen rauhoittumiseen ja avautumiseen. Sydämen aukeamisen myötä säteilet rakkautta ja valoa, olet paremmin yhteydessä itsesi sisimpään ja vedät puoleesi positiivisia ja valoisia ihmisiä. Rubiini ja fuksiitti yhdessä auttavat sinua parhaalla mahdollisella tavalla edistymistäsi henkisellä tielläsi kulkiessasi ja saa tasapainoisen energiakierron chakroissa ja koko kehossasi aikaan. Rubiini-fuksiitin teema = "Pää pilvissä, jalat maassa ja sydän avoimena siinä välissä". Rubiini: juurichakra, fuksiitti: sydänchakra, rubiini-fuksiitti yhdessä: koko kehon energiakierto ja tasapainotus. Loistava kumppani henkiselle ihmiselle.

 

 

SAVUKVARTSI

Kivi tuo ihmisen maanpinnalle ja vetää käyttäjänsä takaisin itseensä. Mitä tummempi kivi on väriltään, sitä enemmän se maadoittaa. Se on fyysisen ja aineellisen tason kivi ja vaikuttaa juurichakran alueella. Sopii ihmiselle, jolla on lentävä ja levoton ajatusmaailma, mutta vaikeuksia pysytellä kehonsa ja tunteidensa kanssa yhteydessä. Kivi vakauttaa tunteita ja saa tuntemaan omassa kehossa olemisen turvalliseksi. Se antaa fyysistä voimaa ja edistää ajatusten ja ideoiden muuttumiseksi käytännöksi. Se avaa tiedostamattoman mielen alueella olevia tukoksia ja auttaa viemään asiat päätökseen vastustuksista huolimatta. Loistava kivi työskenneltäessä kielteisten energioiden kanssa. Se hajottaa epäpuhtaita energioita ja muodostaa suojaavan kilven auran ympärille. Kivi poistaa kehosta värähtelyitä, jotka eivät ole sopusoinnussa ihmisen henkisen tilan kanssa. Se antaa kantajalleen henkistä lujuutta ja pysyvyyttä ja auttaa seisomaan tukevasti maailmassa. Kivi on hyvä rauhoittaja ja vakauttaja äkillisissä muutoksissa ja sopii ihmiselle, jolla on taipumus paeta todellisuutta. Savukvartsia on myös pidetty selvänäkijöitten kivenä. Juurichakra.

 

 

SELENIITTI

Käytetään hyvin edistyneessä jalokiviterapiassa kanavoimaan valoa energiakehoon. Kivi avustaa valokehon muodostumisessa ja välittää energiaa suoraan pään yläpuolella olevasta valokeskuksesta. Se värähtelee henkisellä taajuudella ja avaa kruunuchakran ottamaan vastaan universaalia valoenergiaa, joka muuntaa energiakehon värähtelyn. Seleniitin käyttäjän on huolehdittava perusteellisesta maadoituksesta ja tasapainotettava sen vaikutus jollakin maadoittavalla kivellä, esim. musta turmaliini, hematiitti tai rubiini. Seleniitti kirkastaa mielen ja opettaa näkemään eri tilanteissa vaikuttavat energiat. Se auttaa rakentamaan yhteyden mielen korkeampiin tasoihin ja avaa kanavan universaaliin tietoisuuteen. Sen avulla voi opetella telepaattista viestintää ja saada yhteyden henkioppaisiinsa. Kiven onnistunut käyttö edellyttää ajatuksen selkeyttä, sydämen puhtautta ja syvällistä tietoa ihmisen energiakehon lainalaisuuksista. Kruunuchakra.
SELENIITTI-MEDITAATIO: Hengitä muutaman kerran syvään ja rauhoita itsesi ennen varsinaista meditaatiota. Aseta seleniitti eli valokivi oman sydämesi päälle ja ryhdy visualisoimaan, että kiven kautta kulkee valon voimakkaat säteet ja menevät sydämeesi saakka ja peittävät sen valolla. Sydän kuljettaa verta kehossasi ja nyt valolla kyllästetty veri kulkeutuu kehossasi joka paikkaan täyttäen kehosi valoenergialla. Tunnet olosi energisemmaksi, tasapainoisemmaksi ja henkisesti voimakkaaksi; tunnet konkreettisesti että "jokin" on muuttunut sinussa. Tee tämä meditaatio säännöllisesti ja huomaat pian suuriakin muutoksia itsessäsi ja elämässäsi. Uusi valo sisälläsi näyttää sisimpäsi selkeästi ja saa sinut haluamaan muutosta ja kasvua.

 

 

SITRIINI

Sitriini on solar plexuksen eli vatsakeskuksen peruskivi ja kuvaa elämän rikkautta ja ihmisen tapaa olla ja elää tässä maanpäällisessä elämässä ja toteuttaa oma käsityksensä elämästä ja ymmärryksensä tasolta. Itsetunto, ja itsensä ja muiden kohtaaminen tapahtuu pallean alueella solar plexuksessa - itsetuntokeskus. Voimakkaan kohtaamisen tai tapahtuman myötä monen ihmisen vatsa reagoi fyysisellä tasolla negatiivisesti; pallea kovettuu, tulee paniikin tunne tai vatsa menee sekaisin, jne. Vatsakeskus on voimakeskus, jonka kautta henkilökohtainen voimamme kanavoituu kehoon. Se on myös energiakeskus, joka testaa ihmisen luonteen kaikkein selvimmin. Materiaalisen hyvinvoinnin ja oman edun tavoittelua ei suotta sanota omaan napaan tuijotteluksi. Kun vatsakeskus on korkeamman tahdon hallitsema, kruunukeskuksen kultainen valo voi kanavoitua kehoon ja tehdä henkisten päämäärien toteuttamisen mahdolliseksi maan päällä. Avoin ja puhdistunut vatsakeskus kutsuu luokseen elämän rikkauden ja vetää puoleensa oikeat ihmiset ja mahdollisuudet. Kivi tekee kehon tietoiseksi epätasapainosta ja aktivoi parantavan energian virtausta. Se on hyvä maksa- ja munuaisvaivoissa ja vaikuttaa ruoansulatuselimistöön myrkkyjä puhdistavasti. Kivi tuo toivoa, iloa ja auttaa kommunikoimaan selkeästi näyttäen asiat suhteessa suurempaan kokonaisuuteen. Auttaa vaikeuksien kohdatessa ja uusien asioiden sulattamisessa. Suurten mullistusten aikana se vakauttaa ja rauhoittaa ylikiihkeitä reaktioita. Kivi on myös hyvä, kun tunnemme itsemme yliherkiksi ulkoisille vaikutteille ja toisten ihmisten energioille - auttaa pysymään oman voimakeskuksen yhteydessä. Sitriini opettaa ihmiselle kuka minä olen ja että olenko tarpeeksi hyvä, riittävä ja osaava - vastaus löytyy sinun itsesi sisältä. Solar plexus.

 

 

SHUNGIITTI-TERVEYSKIVI

Shungiitilla on biologinen aktiivisuus, joka ilmenee siten, että kivi pystyy parantamaan iho- ja palohaavoja, nopeuttamaan kasvien ja eläinten kasvua sekä kohottamaan vastustuskykyä; uupuneet kukat elpyvät shungiittivedestä. Shungiittia käytetään vedenpuhdistuksessa puhdistamaan vettä orgaanisista aineista mm. öljy, kloori, rasva-aineet, myrkyt, fenolit jne, sekä myös rauta, mangaani ja fosfori. Shungiitti voi myös desinfioida veden ja suojella ihmistä vaarallisilta säteilyiltä. Shungiittia käytetään rakennusten rakentamisessa sähkölinjojen, radioasemien ja tutkien alueella. Shungiittisuojaukset ovat ekologisesti turvallisia ja puhtaita. Niiden ominaisuutena on se, että ne suojaavat vain korkeataajuiselta säteilyltä ja ovat läpinäkyviä Maan magneettikentälle.
Shungiitti puhdistaa veden käytännöllisesti kaikesta orgaanisesta aineesta. Vuonna 1991 ryhdyttiin valmistamaan shungiitista vedensuodattimia; käyttämällä tätä vettä juomavetenä ja ruoanlaitossa, sairaat parantuivat kroonisesta vatsakatarrista, vatsahaavoista, sappiteiden ja haiman sairauksista, korkeasta verenpaineesta, munuaiskivistä, sepelvaltimotaudista ja erilaisista allergioista.
Maaseudulla missä edelleen on kaivoja, riittää että kaivoon laitetaan 30-60kg shungiittimurskaa veden puhdistamiseksi bakteeriperäisestä saastumisesta, nitraateista, metalleista sekä veden molekyylien jäsentämiseksi parantavaan muotoon.
Vesi, jota on käsitelty shungiitilla, vaikuttaa elimistöä vahvistavasti ja nuorentavasti; kasvojen iho uudistuu, rypyt pienenevät, iho muuttuu joustavaksi ja kimmoisaksi. Shungiittivesi vahvistaa hiusjuuria, vähentää hilsettä ja antaa hiuksille terveen kiillon.

 

 

OMAN SHUNGIITTIVEDEN VALMISTAMINEN:

Veden ominaisuuksien parantamiseksi ja itsesi hoitamiseksi laita vesiastiaan, jossa on 2-3 litraa vettä, noin 100-200g ensin pestyä ja huuhdeltua shungiittia ja anna kiven levätä ja vaikuttaa vedessä usean tunnin tai jopa vuorokauden ajan ennen kuin ryhdyt sitä käyttämään. Kun vesi loppuu täytät vain astian. Koska vedessä olevaan kivenpintaan kertyy ajan myötä limotusta tai epäpuhtauksia, niin kivi olisi hyvä puhdistaa joko suolalla tai soodalla. Kuuntele intuitiotasi ja kokeile rohkeasti mihin sinä voisit shungiittivettä käyttää, se on täysin turvallista ja puhdasta. Muutokset eivät useinkaan tapahdu "tässä ja nyt", vaan ole kärsivällinen ja käytä shungiittivettä päivittäin eri tavoin pidemmän aikaa.

 

 

AKVAMARIINI

Aqua mare on latinaa ja tarkoittaa merivesi; sen on uskottu olevan merimiesten, kalastajien ja merellä matkustavien suojelijana. Kiven uskotaan lievittävän hermo- ja hammassärkyä ja parantavan kaulan, leuan ja niskan alueen vaivoja. Rauhan kivi, joka tyynnyttää ja sovittaa riidat, edistää ystävyyttä. Hyvin korkeaviritteinen ja puhdistava kivi, jonka energian on sanottu olevan yhteydessä Neitsyt Mariaan. Se opettaa kuulemaan korkeamman minän puhetta ja avaa selväkuuloisuutta. Kivi on yhteydessä kurkkukeskukseen, joka puhdistuttuaan avaa ihmisen sisäisen kuulon. Henkisesti pitkälle kehittyneen ihmisen avoin kurkkukeskus tekee mahdolliseksi kommunikoinnin luonnonhenkien ja deevojen kanssa. Kivi kuvaa puhtautta ja viattomuutta; se tasapainottaa ja puhdistaa tunteita ja auttaa tyynnyttämään ajatuksia, jotta mieli voi kuulla sielun syvyydessä puhutut sanat. Se laajentaa rajoittuneita näkemyksiä, puhdistaa mieltä peloista, lisää keskittymiskykyä ja antaa ajatuksen selkeyttä. Kurkkuchakra.

 

 

KUUKIVI

Kiven on uskottu olevan yhteydessä kuuhun, hedelmällisyyteen, äidillisyyteen ja naiselliseen voimaan. Se toi ennen onnea synnytyksisissä ja tasapainotti kuukautiskiertoa. Intiassa kuukivi oli rakastavaisten kivi. Se sovitti rakastavaisten riidat, lisäsi naisten viehätysvoimaa ja kutsui rakkautta puoleensa. Kuukivi on edelleenkin herkkä kuun vaiheille. Se on voimakkaimmillaan täyden kuun aikana ja imee itseensä toivon, yltäkylläisyyden, uudestisyntymisen ja viisauden voimia. Pimeän kuun aikana kuukivi auttaa kääntymään sisäänpäin, jättämään vanhan taakse ja saamaan vastaukset kysymyksiin unien avulla. Kiven salaperäinen hohto kuvaa sielun syntymättömiä mahdollisuuksia, kosmista kohtua, josta kaikki luominen saa alkunsa. Kivessä on samaa verhottua kauneutta kuin odottavan äidin säteilyssä. Kivi on läheisessä yhteydessä tunnekehoon. Se lisää tietoisuutta omista ja läheisten ihmisten tunteista sekä tasapainottaa tunne-elämän yliherkkyyttä. Se auttaa hyväksymään oman tunneolemuksen ja tyynnyttää mielen myrskyn jälkeen. Kivi laajentaa yksiuloitteista, ainoastaan järkeen perustuvaaajattelutapaa ja pehmentää ankaria käyttäytymismalleja. Se sopii ihmisille, jotka haluavat saada tietoisemman yhteyden intuitiiviseen puoleensa ja omiin tunteisiinsa. Kuukivi opettaa, että sydämen toiveet saavutetaan kuuntelemalla omia tunteita ja sallimalla niiden vaikuttaa elämän kulkuun. Kaikki chakrat.