ALKEMIA BLOGI

Jan-Mikael Maros

Jokainen meistä on saanut seksuaalisen perusenergian jo syntymässä ja se kiertää kehomme energiakanavissa ja vaikuttaa koko elämäämme. Ihmisen neljä eri tasoa: sosiaalinen, henkinen, sielullinen ja fyysinen ovatkin erottamattomat. Ne ovat erottamattomat siinä mielessä, että ne edustavat vain kehon erilaisia energiatasoja ja näiden energiatasojen sisäinen sopusointu on hyvin olennaista kehon terveydelle.

Jan-Mikael Maros
kevät

Ihminen on koostunut kahdesta osasta; perusolemuksesta ja persoonallisuudesta.
Perusolemus ihmisessä on se, mikä on hänen omaansa.
Persoonallisuus on se, mikä ei ole ole hänen omaansa.

Jan-Mikael Maros

Länsimaisen ihmisen tavoitteena on elämän hallinta. Kuitenkin juuri kun hän iloitsee saaneensa kaiken hallintaansa, hän huomaa rakkauden haihtuvan savuna ilmaan. Rakkaus ei ole käyttötavaraa. Sitä ei voi hallita. Yritämme silti hallita ja kontrolloida muita ja erityisesti itseämme. Kun kurinpidon oppii oikein hyvin, huomaa kaiken juhlallisuudenkin  kadonneen elämästään.

Jan-Mikael Maros

Eräs esoteerisen alkemian tärkeimpiä opetuksia on tehdä ero, persoonallisuuden ja perusolemuksen välille. Sellaisena kuin me tavallisesti koemme itsemme, tunnemme ainoastaan itsemme persoonallisuutena, ulkoisena kuorena tai naamiona emmekä todellisena itsenämme, joka pysyykin tuntemattomana koko elämän ajan, ellemme opi tuntemaan sen olemassaoloa esoteerisen opiskelun ja harjoituksen välityksellä.

Jan-Mikael Maros
viisaus

Kun kysymyksesi herättää kiinnostuksen omaa sisimpääsi kohtaan, olet ehkä astumassa polulle, josta et voi tietää mihin se sinua kuljettaa, mutta jos ääni tuntemattomasta kuitenkin kehottaa astumaan siihen. olisi epäviisasta olla astumatta siihen. Kaikkina aikoina - varsinkin tänä päivänä - ihmiset ovat etsineet oman itsensä todellisuutta, kestävyyttä pysyvyyttä, sisäistä olemusta, johon voisi luottaa.

Jan-Mikael Maros
henkisyys

Kautta aikojen ihminen on ollut arvoitus itselleen ja siitä johtuen hän kaipaakin, janoaa  olemista, syvempää pysyvyyttä, joka antaisi rauhan ja tasapainon ihmisen sisällä. Kun ihminen on rehellinen itselleen niin hän huomaa kaiken olevan vain pinnallista, rajallista ja väliaikaista eikä se anna ihmiselle syvempää tyydytystä, koska sisällään kokee että on olemassa myös toinen maailma, luomisvoiman virta, johon hänen tulisi osallistua.